vineri, 6 aprilie 2018

Indiferent dacă sunteți Salman sau un om obișnuit, faptele vor fi audiate în instanță: PETA pe verdictul blackbuck

Grupurile pentru drepturile animalelor au salutat astăzi condamnarea starului Bollywood-ului Salman Khan într-un caz de ucidere în anul 1998, afirmând verdictul că nimeni nu era mai presus de lege, în timp ce o secțiune de activiști a declarat că actorul ar fi trebuit să primească pedeapsa maximă în temeiul Legii vieții sălbatice. Khan, condamnat la cinci ani de închisoare de un judecător de la Jodhpur, a fost dus la închisoarea centrală din orașul Rajasthan după verdictul.
"Verdictul arată dacă sunteți Salman Khan sau un cetățean obișnuit, faptele vor fi audiate de o instanță și legea va prevala", a spus purtătorul de cuvânt al PETA India, Sachin Bangera. Oamenii pentru tratamentul etic al animalelor (PETA) Animalele (PFA), SOS Wildlife și Societatea Humane au fost printre grupurile care au salutat verdictul. Khan a fost condamnat la cinci ani de închisoare și a amendat Rs 10.000 pentru împușcarea a două blackbucks lângă Jodhpur în noaptea de 1 octombrie 1998, în timp ce el și un grup de alți actori se aflau la Rajasthan pentru filmarea filmului "Hum Saath Saath Hain".
"Suntem fericiti ca justitia a fost dominata si ca un infractor serios este in spatele gratiilor. Justitia a demonstrat din nou ca popularitatea acuzatului nu are niciun efect asupra cazului in fata instantei", a spus mandatarul PFA Gauri Maulekhi.Khan, cel mai probabil Bollywood (Antilope cervicapra) este o specie de antilopă de origine ungulate, indigenă a subcontinentului indian care a fost clasificată în lista internațională a Uniunii pentru Conservarea Naturii (IUCN) a animalelor amenințate.
Potrivit IUCN, gama lor a scăzut brusc în secolul 20 din cauza vânătorii nesustenabile.
"Fiind uman este vorba de a arăta respectul față de viața altora, pe care Salman Khan le-a luat în mod repetat și frivol de la sine înțeles", a spus Maulekhi. Khan a fost condamnat la articolul 9/51 din Legea privind protecția faunei. Blackbucks sunt animale protejate în conformitate cu Schema I a Legii.
"Este extrem de neobișnuit ca un caz legat de sălbăticie să se tragă așa, astfel încât ceilalți potențiali infractori să poată fi siguri că dacă vor săvârșesc o crimă împotriva unui animal, vor fi rezervate. având în vedere pedeapsa maximă prevăzută de lege ", a afirmat Bangera din PETA India.
Baiju Raj MV, directorul de conservare a proiectelor, SOS Wildlife, a descris Legea privind protecția vieții sălbatice din 1972 drept o lege foarte "progresistă". "Dacă această convingere este stabilită, cu siguranță este foarte clar că legea și justiția pot fi obținute pentru protecția faunei sălbatice în țara noastră. Această convingere arată, de asemenea, că toți sunt egali și nimeni nu este mai presus de lege ", a spus el.
Un ofițer de pădure de sus, care nu dorea să fie identificat, a spus că Khan ar fi trebuit să primească pedeapsa maximă de șase ani, în condițiile legii. "Fiind o specie de program I, și acesta fiind un caz de înaltă calitate, a fost trimis în cazul în care a fost dată pedeapsa maximă în temeiul Legii privind sălbaticul ", a spus el. Gajender K Sharma, directorul țării pentru protecția mondială a animalelor, a sperat, de asemenea, că acest caz va servi drept descurajare pentru cei care încalcă legea și exploatează fauna sălbatică pentru câștiguri personale .
"Vom cere guvernului să asigure aplicarea strictă a legii și, de asemenea, să crească gradul de conștientizare cu privire la protejarea vieții sălbatice. Îndemnăm, de asemenea, guvernul să consolideze legea prin eliminarea lacunelor, cum ar fi secțiunea 40, care este abuzată pentru comerțul ilegal cu elefanți sălbatici ", a spus el.NG Jayasimha, directorul general al Humane Society International (India), a spus:" În timp ce salutăm acest verdict, ceea ce nu trebuie uitat este că rata condamnării în cazuri se referă la acest act este foarte scăzută ". Salutând verdictul, Varda Mehrotra, directorul Federației Organizațiilor Indiene pentru Protecția Animalelor, a declarat: "Curtea a stabilit un precedent clar că absolut nimeni nu stă deasupra legii și că animalele merită drepturi. Apreciem foarte mult (verdictul) și sperăm că acest lucru ar servi drept exemplu pentru cei implicați în braconaj ".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu