joi, 29 noiembrie 2018

Filmul lui Salman în interiorul mormântului lui Humayun are niște istorici îngrijorați

O filmare de o zi a unui film Salman Khan-Katrina Kaif la mormântul lui Isa Khan din complexul mormânt al lui Humayun miercuri a condus la frenezie publică și a devenit o cauză de îngrijorare pentru istorici și experți în conservare. O sală de gimnastică în aer liber a fost înființată la complexul de grădină al mormântului lui Isa Khan, în timp ce un echipaj de 200 de persoane a tras o secvență pentru filmul Bharat al lui Ali Abbas Zafar de la 10:30 până la 15:30.
reclamă

Scrisoarea de autorizare acordată de Institutul de Cercetări Arheologice din India (ASI) a declarat: "Nu ar trebui să se utilizeze macarale sau echipamente grele, căruciorul trebuie să fie departe de monument, iar interiorul monumentului nu poate fi filmat." Potrivit lui Swapna Liddle, , Trustul național indian pentru artă și patrimoniul cultural: "Cea mai mare îngrijorare este că asemenea lăstari pot dăuna monumentului ... care este definiția" echipamentului greu "? Cine o monitorizează?

Najaf Haider, profesor de istorie medievală la JNU, a sugerat că "implicarea terților, cum ar fi oamenii de știință și experții în conservare, în astfel de ocazii poate ajuta la evaluarea amplorii tragerilor sau a daunelor care pot apărea. Nu este o abordare dogmatică, ci doar se înclină spre prudență. "
Filmul lui Salman în interiorul mormântului lui Humayun are niște istorici îngrijorați
La mormântul Humayun (Express Photo / Renuka Puri)

Structura a fost dezmembrată miercuri după-amiază, echipajul mutând lumina, aparatul de fotografiat și sală de gimnastică prin ușa îngustă care duce la mormântul lui Isa Khan. Istoricul Sohail Hashmi, care a fost prezent la complexul de atunci, a declarat pentru Indian Express: "Dacă trebuie să fie amenajată o sală de gimnastică, mergeți într-un parc ... aceasta este o structură de patrimoniu care poate fi afectată. Astăzi, o mulțime uriașă s-a adunat în timp ce Salman Khan a mers pe drum. Nu era suficientă poliție pentru a le controla. Ei nu permit cu ușurință o adunare de poeți și muzicieni ... "
reclamă

Un ofițer senior ASI a spus: "Permisiunea pentru echipamentul pentru sala de sport cu bicicleta și ping-pong a fost" posibil "dată ... vom primi un raport de la responsabilul pentru a vedea dacă au avut loc încălcări". un monument național, Rs 50.000 se percepe drept taxe zilnice, iar R 50.000 este păstrată ca un depozit de garanție. Suma se dublează pentru site-urile de patrimoniu mondial.

În aprilie 2016, ASI a urcat taxele de filmare la site-urile de patrimoniu de la Rs 5.000 la Rs 50.000 pe zi. Haider a spus: "Am crezut că acest lucru ar fi disuasiv, dar acest lucru nu sa întâmplat în mod clar ... chiar și Rs 50.000 este o răsfăț".
Profesorul JNU, Rajan Datta, a sugerat că "taxele și depozitul de garanție vor fi mai mari, astfel încât acele fotografii să fie și mai atent".


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu