duminică, 29 martie 2020

Bollywood analizând pierderi de 1300 crore din cauza blocării Covid-19, filmele care se așteaptă să „mănânce întreprinderile celuilalt”

Având temeri de o recesiune globală care apare din cauza focarului de coronavirus, industria de divertisment hindi din India - una dintre cele mai mari din lume - privește o pierdere probabilă a veniturilor în creștere de 1300 de crore, bazată pe colecțiile nete interne prognozate de 12 mari - filme de bilete care au fost lansate în martie sau au fost prevăzute pentru a fi lansate în aprilie și mai.

Cu siguranță, aceste cifre sunt estimări medii furnizate de mulți analiști comerțului din industrie cu care a vorbit HT și nu oferă decât o indicație despre câți bani ar fi putut câștiga un film, pe baza unor factori precum numărul de spectacole și ecrane, în care actorii joacă filmul, munca anterioară a regizorilor, perioada de lansare și chiar sentimentul de consum.

Colectarea netă este suma totală a valorii biletelor vândute prin ghișeu în teatre cu ecran unic și multiplex în țară, după deducerea impozitelor. Banii câștigați de un film prin lansarea sa în străinătate, precum și prin vânzarea de drepturi de televiziune și muzică se adaugă la colecțiile sale generale.

„În ultimii doi ani, industria a realizat în jur de 850-900 crore în colecții nete în trimestrul aprilie până în iunie. Cu siguranță pierdem această sumă ”, a spus analistul comercial Atul Mohan.

Multe dintre filmele viitoare au fost, de asemenea, nevoite să revină lansările pe piețele internaționale, deoarece pandemia Covid-19 care a infectat peste 549.000 de persoane în întreaga lume, a dus la închiderea teatrelor. Piețe precum Emiratele Unite, Statele Unite ale Americii, Regatul Unit, Australia și Fiji reprezintă aproximativ 30 până la 40% din colecția totală de box office a unui film.

Cu siguranță, odată ce pandemia își va desfășura cursul, aceste filme ar putea elibera și recupera din punct de vedere tehnic costurile. Cu toate acestea, dacă vor reuși să facă acest lucru, va depinde de mai mulți factori, inclusiv starea economiei, numărul de vineri rămași în an și, mai important, dorința filmului pentru a cheltui biletele.

Pentru a înțelege impactul pandemiei coronavirusului asupra Bollywoodului, să aruncăm o privire la weekendul pe care toată lumea din industria cinematografică îl așteaptă cu nerăbdare într-un an fără pandemie: weekendul Eid.

22 mai (vineri) avea să fie marea confruntare între Radhe de Salman Khan și Bomba Laxxmi a lui Akshay Kumar. În timp ce prima costă producția de 125 crore Rs, cea de-a doua a fost realizată la un cost estimat de producție de 90 crore. În 2019, lansarea de film Eid weekend, Bharat, a strâns 150,1 crore Rs (această cifră se bazează pe colecții de miercuri până duminică). În 2018, Race 3, a strâns Rs 106,47 crore (vineri până duminică). Așadar, anul acesta, colecția de weekend a ambelor filme a fost legată de o estimare conservatoare de Rs 175 crore. Ambele filme au mai rămas unele lucrări de filmare și dublare. Acum, nu prea există speranță că va fi finalizat sau, din acest motiv, va fi lansat.

„Chiar dacă spuneți că afacerea totală pentru fiecare dintre filme (Radhe și Laxxmi Bomb) este de Rs 200 crore, cumulativ ar însemna Rs 400 crore, iar acest lucru se întâmplă atunci când afacerea va

Hindustantimes
merge corect. Numai în weekendul Eid, filmele ar fi putut face Rs 175-200 crore. Asta căutăm s
Hindustantimes
ă pierdem în acel anume weekend ”, a spus analistul comercial Taran Adarsh.

Citiți și: Închideri de teatru, lansări anulate: Patru actori din B
Salman Khan in a still from Radhe.ollywood, care vor fi cel mai puternic lovit din cauza blocării Covid-19

Ideile lui martie

Marea lansare a lunii martie trebuia să fie Sooryavanshi - un film de acțiune din franciza polițistului Rohit Shetty, cu Akshay Kumar și Katrina Kaif - realizat cu un buget considerabil de 125 de crore. Producătorii sperau să încaseze în vacanța de la Gudi Padwa (anul nou pentru comunitatea Marathi și Konkani), prin lansarea filmului lor pe 25 martie, miercuri. Nu s-a întâmplat asta.

83 din Kabir Khan, cu Ranveer Singh, a fost realizat pe un buget estimat de 100-115 Rs și a fost prevăzut pentru o lansare din 10 aprilie. De asemenea, a fost întârziată. La fel și Varun Dhawan și Sara Ali Khan-starrer Coolie nr.1, și Amitabh Bachchan și Ayushmann Khurrana-starrer Gulabo Sitabo. Analiștii industriei consideră că atât Sooryavanshi, cât și „83 ar fi putut crește până la 250 de Rs fiecare în colecțiile de box office.

Primele semne de probleme au fost văzute pe 28 februarie, în ziua în care a fost eliberat Taapsee Pannu-starrer Thappad. Până la această dată, peste 82.000 de persoane din întreaga lume fuseseră infectate și peste 2800 muriseră. Mai multe țări europene au început de asemenea să raporteze focarul.

Filmul de acțiune al lui Tiger Shroff, cu un octan înalt, Baaghi 3 nu a atras prea multe urme în teatrele din toată țara, după lansarea sa din 6 martie. ore de la

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu