duminică, 10 noiembrie 2019

Salim Khan pe verdictul Ayodhya: Humein masjid ki zaroorat nahi. Avem nevoie de școli mai bune

Legendarul scenarist și producător de filme Salim Khan a declarat sâmbătă că o școală ar trebui să fie construită pe terenul propus de 5 acri din Ayodhya, care să fie dat musulmanilor. Reacționând la verdictul Curții Supreme cu privire la disputa de la Ayodhya, Salim Khan (83 de ani) a spus că musulmanii din India au nevoie disperată de școli, nu de moschee.

Salutând verdictul istoric al Curții Supreme cu privire la disputa de la Ayodhya, Salim Khan, tatăl a trei stele Bollywood Salman, Sohail și Arbaaz, a spus că două virtuți ale Islamului descrise de Profet sunt iubirea și iertarea. "Așadar, după„ The-End "din această poveste (disputa Ayodhya), musulmanii ar trebui să respecte aceste două virtuți și să înainteze. Mohabbat zahir kariye aur maaf kariye (arată dragoste și iartă). Nu reculge, recapitulează astfel de probleme acum. ... înaintează de aici ", a spus Salim Khan.

Cunoscutul scriitor de povești, care la începutul anilor șaptezeci a format duo-ul iconic Salim-Javed împreună cu prietenul său Javed Akhtar, este de părere că în ultimele două decenii, societatea indiană s-a maturizat. "Modul în care se menține pacea și armonia, după anunțarea unui astfel de verdict sensibil, este lăudabil. Să acceptăm ... a fost soluționată o dispută foarte veche. Din miezul inimii mele, salut decizia", ​​a spus Salim Khan a spus pentru IANS.

"Musulmanii nu ar trebui să discute acest lucru (disputa Ayodhya). În schimb, ar trebui să discute problemele lor de bază și să încerce să găsească soluții. Motivul pentru care spun că este nevoie de școli și spitale ... de ce sugerez că ar fi mai bine dacă construim un colegiu la terenul alternativ de 5 acri, care trebuie să fie furnizat în Ayodhya pentru construirea unei moschei. Humein masjid ki zaroorat nahi. Namaz to hum kahin bhi padh lenge ... instruiți-mă, avionează-mă, zameen par, kahin bhi padh lenge (putem oferi namaz oriunde, în tren, avion sau pe podea). Dar avem nevoie de școli mai bune. Talim achhi milegi 22 crore musalmano ko, toh is desh kee bahut si kamiyan khatam ho jayengi (dacă sunt 22 de croați musulmani obțineți o educație bună, atunci multe probleme ale acestei țări ar fi rezolvate) ", a adăugat el.

Scriitorul de film octogenar care a fost pionier în formula Buster Block Bolter, a declarat că premierul Modi pune accent pe pace. "Sunt de acord cu premierul, chiar avem nevoie de pace astăzi. Avem nevoie de pace pentru a ne concentra asupra obiectivelor noastre. Trebuie să ne gândim la viitorul nostru. Ar trebui să ne dăm seama că există un viitor mai bun pentru cei care sunt educați într-un mod mai bun. Problema reală este că musulmanii nu sunt atât de bine în taleem (educație). Așadar, aș repeta asta să spunem „The-End” (pentru problema Ayodhya) și să facem un nou început ", a spus Salim Khan, respectat și pentru discuțiile și ideile sale despre probleme sociale care afectează oamenii din India.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu