miercuri, 30 decembrie 2020

EXCLUSIVE: Salman Khan signs the BIGGEST deal in midst of Covid; sells Radhe to Zee Studios for Rs. 230 crores!

În prima parte a seriei cu cea mai mare încasare a anului, Bollywood Hungama a făcut o analiză aprofundată a actorilor cu filmul cu cea mai mare încasare a anului care se întinde pe 73 de ani, din 1947 până în 2020. În timp ce Salman Khan a fost încoronat cea mai mare superstar din Bollywood independență cu cele mai mari zece încasări ale anului, Dilip Kumar a ocupat locul al doilea cu 9 filme în listă, în timp ce Aamir Khan a fost al treilea cu 7 filme în listă. Pe de altă parte, Shah Rukh Khan avea 5 filme în listă, în timp ce Hrithik Roshan urca rapid pe scara succesului, cu cei mai mari 4 câștigători ai anului în doar 20 de ani. Primele trei stele au contribuit cu 26 din totalul celor 73 cu cele mai mari încasări ale anului, care în termeni procentuali este de 35%. În a doua parte of the series, we came up with a detailed decade by decade analysis of stars fighting for the top spot in the respective decades from 1957 to 1989. Now, in the third and final part of this Bollywood Hungama exclusive, we are back with the number crunching analysis from 1990 till 2020. Interestingly, in a span of these 31 years (From 1989 till 2020), the three Khans – Salman Khan (10), Aamir Khan (7) and Shah Rukh Khan (5) – in total delivered 22 highest grossers of the year, whereas Hrithik Roshan delivered 4 more, leaving just 5 spots in three decades for some 25 plus actors of the industry to score the biggest hit of the year. Here’s a 3-decade analysis

1990 to 1999: Sunny Deol, Shah Rukh Khan and Salman Khan take charge

În ceea ce privește atracția la box-office, acest deceniu a fost dominat de trei nume - Sunny Deol, Shah Rukh Khan și Salman Khan, deși și Anil Kapoor și Govinda aveau forță în ceea ce privește numărul de hit-uri în acest deceniu. În timp ce Deol a livrat unul dintre cele mai mari câștiguri ale anului din acest deceniu la Border, el și-a menținut supremația cu un flux constant de lansări. Și Ghayal (1990) a reușit să depășească colecțiile Dil, dacă luăm în considerare reluările, luând totalul său la două filme.

Pe de altă parte, Salman a crescut ca un Phoenix cu Maine Pyaar Kiya (1989) și a urmat-o cu alți trei cei mai mari câștigători ai anului din anii 90 - Saajan, Hum Aapke Hai Koun și Hum Saath Saath Hain.

Shah Rukh Khan a fost cea mai mare descoperire din anii 90, în special pentru tipul de consistență pe care l-a arătat la box-office - atât în ​​ceea ce privește deschiderea, cât și colecțiile pe tot parcursul vieții. În anii '90 a livrat cele mai mari încasări ale anului - Dilwale Dulhania Le Jayenge și Kuch Kuch Hota Hai. A devenit superstar la doi ani de la sosirea în industrie și, cu fiecare an care trecea, își îmbunătățea poziția. Pe măsură ce anii 90 s-au încheiat, comerțul a început deja să-l eticheteze pe Shah Rukh Khan alături de legende precum Amitabh Bachchan și Dilip Kumar. De fapt, în vremurile viitoare, el a devenit cea mai mare superstar pe care India a văzut-o vreodată pe piața de peste mări (mai multe despre aceasta mai târziu). Deși Salman are un avantaj în ceea ce privește HGOTY în anii 90, consistența i-a dat lui Shah Rukh un avantaj asupra lui pentru primul loc din anii 90, cu el și Sunny urmând exemplul. In orice caz,în ceea ce privește cele mai mari încasări ale anului, Salman a obținut un scor mare și, fără nicio îndoială, chiar în anii 90 și-a consolidat poziția de superstar, deoarece avea niște deschideri solide, blockbustere masive și grossers mari sub pisica sa în decurs de 10 ani în industrie. Sunny Deol, pe de altă parte, a văzut conducerea în ceea ce privește ventilatorul de masă brut în anii '90. Și Anil Kapoor și Govinda au avut un an HGOTY în Beta (1992) și Aankhen (1993).Și Anil Kapoor și Govinda au avut un an HGOTY în Beta (1992) și Aankhen (1993).Și Anil Kapoor și Govinda au avut un an HGOTY în Beta (1992) și Aankhen (1993).

2000 - 2009: supremația lui Shah Rukh Khan contestată de Hrithik Roshan

În acest deceniu sa înregistrat o schimbare majoră a lucrurilor, deoarece Shah Rukh a continuat să escaladeze noi culmi la început, în timp ce Salman Khan a văzut o ușoară cădere din cauza controverselor din spațiul personal, în timp ce Aamir Khan a luat o pauză de la actorie din cauza unor probleme în viața personală în urma divorțului său. În timp ce toată lumea credea că Shah Rukh Khan va fi incontestabil steaua numărul unu din anii '00, a venit Hrithik Roshan pentru a contesta supremația și, după eliberarea lui Kaho Naa ... Pyaar Hai, nu a existat nici o privire înapoi pentru el. A devenit superstar peste noapte și a fost doar al doilea actor după Salman care a debutat cu cel mai mare brut al anului. Până în prezent, Kaho Naa ... Pyaar Hai este considerat cel mai mare vehicul de lansare pentru un actor din Bollywood și a trebuit să asistăm la euforia din jurul lui Hrithik după debutul său, ca să credem.A marcat sosirea unui superstar, probabil ultimul cinematografie hindi. În primii șapte ani ai acestui deceniu, Shah Rukh Khan a livrat trei cele mai mari încasări ale anului în Devdas (2002), Veer Zaara (2004) și Om Shanti Om (2007), în timp ce și Hrithik Roshan a avut cele trei cele mai mari încasări ale anului în Kaho Naa… Pyaar Hai (2000), Koi Mil Gaya (2003) și Dhoom 2 (2006). De fapt, în 2006, primele 2 încasări ale anului (Dhoom 2 și Krrish) îi aparțineau lui Hrithik. Spre sfârșitul deceniului, Aamir a revenit și a livrat HGOTY în Ghajini (2008) și 3 Idiots (2009). Salman și Sunny Deol au avut câte un HGOTY în No Entry și Gadar, ultimul fiind cel mai mare brut din toate timpurile din India. Și Akshay a fost puternic pentru o perioadă de 3 ani între 2006 și 2008, cu lovituri spate-în-spate și deschizători de bare de protecție, totuși,niciuna dintre lansările sale nu și-a găsit un loc în lista prestigioasă a celor mai mari brute ale anului și, până în prezent, deși este o stea de film importantă, își așteaptă rândul să-și deschidă contul în acest aspect. Deceniul a apa

imagine

rținut lui Shah Rukh Khan și Hrithik Roshan.

2010-2020: Era Salman Khan, cu câteva camee de Aamir Khan

Nu ar fi greșit să spunem că deceniul 2010-2019 i-a aparținut lui Salman Khan, deoarece superstarul a livrat cinci cele mai mari cifre din anul - Dabangg (2010), Bodyguard (2011), Ek Tha Tiger (2012), Bajrangi Bhaijaan (2015) ), și Tiger Zinda Hai (2017), alături de trei al doilea cel mai mare brut al anului - Ready (2011, suprapunându-se cu Bodyguard), Kick (2014) și Sultan (2016) - indicând că 7 din cei 10 ani i-au aparținut, un fenomen nemaiauzit în istoria Bollywoodului, plasându-l cu ușurință în lista marilor din toate timpurile.

Aamir se află pe locul al treilea, cu trei cele mai mari încasări ale anului, care s-au dovedit a fi tot mai încasate - Dhoom 3 (2013), PK (2014) și Dangal (2016). 8 din cei 10 ani au aparținut acestor doi puternici kani, dominând ca niciun alt deceniu post-independență. Hrithik Roshan a câștigat numărul celor mai mari brute ale anului la 4 filme, Războiul devenind cel mai mare brut din 2019. El este la doar un film de legat cu Raj Kapoor, Dharmendra și Shah Rukh Khan și toate acestea într-o perioadă de 20 de ani. ani. Ranbir Kapoor și-a deschis contul în acest deceniu cu primul său câștig mai mare al anului cu Sanju (2018), iar Ajay Devgn, de asemenea, după o ilustră carieră de peste 25 de ani, a livrat primul său cel mai mare câștig al anului cu Tanhaji (2020).

Pentru a pune ultimele 3 decenii pe scurt, Salman Khan (10 filme) + Aamir Khan (7 filme) + Shah Rukh Khan (5 filme) au depășit anul de 22 de ori din 1989, în timp ce Hrithik a depășit-o de 4 ori din 2000 - 4 ca primele 4 stele ale cinematografiei hindi de la noul mileniu aka 2000. În timp ce cei trei kani mai au încă 5 ani pentru a continua ca eroi de frunte până la împlinirea vârstei de 60 de ani, lui Hrithik îi mai rămâne în rezervor suficient gaz în continuă să urci scara și țintește spre cer. Salman, Aamir și Shah Rukh pot adăuga un film sau încă două la pisica lor și în anii următori. Având în vedere tiparul actual de lucru adaptat de actori, ar fi aproape imposibil ca cineva să atingă nota de două cifre în ceea ce privește cel mai mare brut al anului și să-l detroneze pe Salman de pe primul loc cu 10 filme în acest moment,care este cel mai înalt pentru orice actor din istoria cinematografiei hindi. Aamir, cu 7 filme ca cel mai mare brutar al anului în prezent, poate totuși să vizeze al doilea loc - o egalitate cu Dilip Kumar, care și-a încheiat cariera cu 9 cele mai mari bruturi ale anului.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu