luni, 29 martie 2021

„Ra.One” al lui SRK, „Tubelight” al lui Salman Khan: filme realizate la buget de 100 de milioane sau mai multe, care au ieșit la box-office


Iată o listă cu câteva astfel de filme care au fost realizate la un buget uriaș, dar au fost rezervate la box-office.

  • Echipa Web DNA
  • 26 martie 2021, 15:43 IST

Nu fiecare regizor știe cum să facă un film de succes de succes la un buget restrâns. De fapt, cel mai adesea, filmele din Bollywood sunt produse cu un buget nebunesc de uriaș. De-a lungul timpului, 100 de milioane, 150 de milioane - aceste numere au început să devină un reper obișnuit pentru filmele care au un actor de top. Dar nu toate performează la box office sau livrează numerele de box office așa cum era de așteptat. 

De la Thugs Of Hindostan, Jagga Jasoos, Bombay Velvet la Tubelight, mai multe filme realizate cu un buget de peste 100 de milioane de euro și mai mult și cu actori principali din lista A, o modalitate sigură pentru producători de a atrage mulțimea la teatre, s-au dovedit a fi flopuri masive, rezultând într-o pierdere de crore de rupii de la producători. 

Iată o listă cu câteva astfel de filme care au fost realizate la un buget uriaș, dar au fost rezervate la box-office. 

1. Tubelight - 135 crore

Tubelight - 135 crore
1/8

Salman Khan, jucătorul principal „Tubelight”, lansat în 2017, s-a transportat brutal la box-office. Regia de dramă de război Kabir Khan, care era de așteptat să fie una dintre cele mai mari brute ale anului, a suferit pierderi masive, deoarece a ajuns să câștige un total net brut (India) de 114,57 milioane.

 



2. Jagga Jasoos - 131 de milioane

Jagga Jasoos - 131 milioane Rs
2/8

Ranbir Kapoor-Katrina Kaif, interpretată de „Jagga Jasoos”, în regia lui Anurag Basu, a fost realizată pe un buget masiv de 131 de milioane de rupii. Filmul nu a reușit să impresioneze publicul și a ajuns să fie un flop complet la box-office. Totalul său net net este de 52,61 crore.

 



3. Mohenjo Daro - 138 milioane

Mohenjo Daro - 138 de milioane
3/8

Realizat la un buget de 138 de milioane, Ashutosh Gowariker regizat arăta ca un pariu sigur, având în vedere puterea stelară a strălucirii cinematografice a lui Hrithik Roshan. Scenariul slab al filmului și cercetările istorice defectuoase au redus filmul la o batjocură. Și chiar dacă filmul a atins cumva marca de 100 de milioane din colecția mondială, a ajuns să fie un eșec financiar, precum și un flop la box office care nu a reușit să atragă publicul la teatre. Totalul său net net (India) este de 53,66 crore.

 



4. Bombay Velvet - 150 crore

Catifea Bombay - 150 de milioane de dolari
4/8

Condus de Anurag Kashyap, cu Ranbir Kapoor, Anushka Sharma și Karan Johar, publicul și producătorii, ambii aveau mari speranțe pentru film. Cu toate acestea, a eșuat teribil la box-office. Realizat pe un buget aproximativ de 120 de milioane de dolari, Bombay Velvet a lăsat șocați pe toți cei din industrie! Potrivit Box Office India, numărul total brut al filmului (India) a fost de 22,80 crore.



5. Ra.One - 130 crore

Ra.One - 130 de milioane de dolari
5/8

Filmul din 2011 realizat de Ra.One cu un buget imens de 130 de milioane de dolari a fost proiectul de vis al superstarului Bollywood Shah Rukh Khan și a făcut o încercare deplină de a experimenta cu VFX în film. Bugetul de marketing a fost imens și pentru film. În ciuda tuturor eforturilor, Kareena Kapoor Khan în frunte și muzica lui Akon, regizorul Anubhav Sinha s-a ocupat. Box Office India raportează că totalul său net net (India) este de 113,94 milioane de rupii.

 



6. Kalank - 150 crore

Kalank - 150 de milioane
6/8

Regizat de Abhishek Varman și produs de Karan Johar, Apoorva Mehta, printre altele, filmul „Kalank” din 2019 a avut un ansamblu impresionant de roluri, inclusiv Madhuri Dixit, Varun Dhawan, Sonakshi Sinha și Alia Bhatt. Dar, din păcate, nici măcar toți împreună nu au reușit să atragă publicul la teatre. Realizat la un buget de 150 de milioane de euro, Box Office India raportează că Total Nett Gross (India) va fi de 80,03 milioane de euro. 



7. Zero - 270 crore

Zero - 270 crore
7/8

Așteptările au fost mari din partea regizorului Anand L Rai, Shah Rukh Khan, Katrina Kaif și Anushka Sharma cu rolul „Zero”, dar nu a reușit să le respecte. Realizat cu un buget masiv de 270 de milioane de euro, filmul a reușit să coboare în doar 88,74 milioane de euro Total Nett Gross (India).

 



8. Thugs of Hindostan - 310 crore

Thugs of Hindostan - 310 milioane de rupii
8/8

Realizat cu un buget de 310 milioane de euro, Thugs of Hindostan, în regia lui Vijay Krishna Acharya și produs de Aditya Chopra, a realizat un total total net de 138,34 milioane de lei, potrivit Box Office India. În film au jucat Aamir Khan, Amitabh Bachchan, Katrina Kaif și Fatima Sana Sheikh în rolurile principale.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu