vineri, 18 februarie 2022

Salman Khan: Nu este un fan al antrenamentelor la modă populare printre tinerii!

Cu doar 20 de ani în urmă, pe lângă faptul că și-a stabilit locul în Bollywood, un tânăr Salman Khan s-a bucurat și de dominație într-o altă sferă - fiind bărbatul cu cel mai bun corp din industrie. De-a lungul anilor, pe măsură ce figurile cizelate au devenit mai mult o normă decât un avantaj în Bollywood, la fel au devenit o serie de „tendințe de fitness”, dintre care unele au făcut mai mult rău decât bine. Cel mai obișnuit a dat greutate ridicării de greutăți și a părut încruntat asupra exercițiilor cardiovasculare. Aceasta, printre multe altele, este o noțiune căreia Khan nu i-a atribuit niciodată.

„Salman va face cardio în fiecare zi, fără greșeală. Și-a dezvoltat obiceiul la o vârstă fragedă, când era și înotător la nivel național. El își începe ziua cu o sesiune de o oră înainte de a trece la antrenamentul cu greutăți. Mergem pe distanțe lungi în fermele lui și, de asemenea, mergem la sesiuni de drumeții care durează două ore”, spune Rakesh Udiyar, care a intrat în grija lui Khan în 2010, după ce i-a permis să-și reducă corpul voluminos achiziționat pentru Veer și l-a pus în stare de luptă. pentru Bodyguard .

În această perioadă Khan și-a dezvăluit lupta cu tulburarea nervoasă, nevralgia trigemenului. Udiyar este sigur că Khan ar fi fost un halter greu până atunci, când medicii au spus că este imperativ ca formatul său de antrenament să nu provoace o creștere a tensiunii arteriale. „Salman este un ridicător conștient. A trecut de la ridicarea greutăților grele la cele moderate. Ne concentrăm pe seturi de volum, ceea ce înseamnă că efectuăm 10-12 variații de exerciții, executând cinci seturi din fiecare și efectuând 20 de repetări. Îmi amintesc cât de dureroasă a fost acea fază pentru el. Pe măsură ce ne-am concentrat pe cardio, în timpul lui Dabangg, el, Sonakshi [Sinha] și alții mergeau de la Wai la Panchgani.”

Udiyar a folosit tehnici precum timpul sub tensiune și variații excentrice și concentrice de alungire în timpul sesiunilor de ridicare. „Structura lui Salman este de așa natură încât, chiar dacă face repetări parțiale, mușchii lui sunt pompați. Când se antrenează [consecvent] își dezvoltă cu ușurință masa musculară. De asemenea, vrem ca el să arate proaspăt pe ecran. Exercițiile fizice nu sunt potrivite doar pentru pierderea în greutate. Te face să arăți bine, iar pielea ta să arate tânără. Dacă urmezi o dietă bună timp de câțiva ani, acesta este cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru tine.”

La treizeci și cinci de ani de când a început să facă sport, Khan continuă să dobândească cunoștințe despre adoptarea unor practici mai sănătoase. Udiyar spune, în afară de o echipă de medici și experți, Khan are acces și la prieteni din SUA, care îl țin la curent cu cele mai bune practici. Într-un interviu prin e-mail, Khan spune: „Când am început, eram entuziasmat și nerăbdător și am greșit multe lucruri. Nu aveam cunoștințe sau îndrumări, dar m-am exersat, m-am antrenat și m-am tot actualizat. Am fost, sunt și voi rămâne student. Cu cât acesta crește mai în vârstă, cu atât devine mai greu [pentru a menține] rata metabolică. Pierzi viteza, puterea si entuziasmul. Așadar, fac exerciții în fiecare zi, îmi ascult corpul și, de asemenea, apreciez pe oricine are un corp bun. Vreau să concurez cu acea persoană, într-o manieră sănătoasă. Asta mă ajută să cresc și să rămân în formă.”

În timp ce Khan caută constant cunoștințe în domeniul sănătății și al fitness-ului, el nu este unul care să-l atribuie mofturilor actuale. „Nu cred în astfel de antrenamente sau tendințe extreme de dietă pe care le văd comune cu actualul [lot]. Antrenamentele mele sunt simple și orientate spre rezultate. Sunt disciplinat și consecvent, ceea ce este crucial pentru a obține un corp sănătos. Îmi cunosc corpul și ce funcționează pentru el. Acest lucru a devenit posibil doar după ani de instruire sub îndrumarea experților. Fii atent la tine și concentrează-te. De obicei, oamenii lucrează la punctele lor forte. Dar ar trebui să lucrezi și la slăbiciunea ta. Vizualizează ceea ce vrei să obții și lucrează în mod constant în acest sens”, spune el, adăugând că se antrenează cu atenție pentru a evita accidentările.

Udiyar îl merită pe Khan pentru că a fost atent la dieta sa. „Când trebuie să facă o lovitură în corp, devine mai precis. Se ține de ouă, pește și legume și adoptă un plan de patru mese, care cuprinde alimente precum salată verde, pui și roti. Dacă călătorește și nu poate accesa mesele gătite acasă, este mai atent. De cele mai multe ori, îi place să mănânce mâncare pregătită de mama lui și ia prânzul cu tatăl său. În ziua înșelăciunii, mănâncă biryani-ul mamei sale.”

imagine

600
Aproximativ nr. de repetări pe care le execută Khan într-o sesiune de exerciții

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu