sâmbătă, 31 august 2019

Romance cu filme periodice

Dramele costumelor și poveștile din epoca trecută au ținut mereu o influență asupra cineaștilor indieni. Se pare că această fascinație nu se va termina curând. În acest an, am văzut deja două filme istorice - Manikarnika lui Kangana Ranaut : Regina lui Jhansi și Kesari a lui Akshay Kumar - care au făcut afaceri grozave la box office. Deși nu a reușit să impresioneze telespectatorii, anul a avut și Kalank-ul lui Karan Johar, iar apoi a venit Bharat-ul lui Salman Khan, care s-a dovedit a fi un blockbuster. Lista nu se termină aici. 2019 se va încheia cu lansarea Panipat pe 6 decembrie, făcându-i doar cinci drame periodice anul acesta.
Nu este totul, telespectatorii mai au încă patru filme de așteptat cu nerăbdare anul viitor. După ce a jucat Bajirao în Bajirao Mastani (2015) și Allaudin Khilji în Padmaavat anul trecut, Ranveer Singh va interpreta un alt personaj din Imperiul Mughal din Takhtul lui Karan. Ajay Devgn are două proiecte aliniate - Tanhaji: Unsung Warrior și Neeraj Pandey Chanakya, bazate pe savantul din secolul al IV-lea î. În timp ce acestea se bazează pe capitole de istorie, Ranbir Kapoor va încerca rolul unui dacoit care luptă pentru independența Indiei împotriva britanicilor în drama fictivă Shamshera . Apoi este Akshay Kumar care va juca rolul principal în biopicul lui Prithviraj Chauhan.
Potrivit expozantului de film Akshaye Rathi, istoria indiană, indiferent dacă este veche sau modernă, este bogată cu povești care așteaptă să fie povestite. „Dacă te uiți la Imperiul Mughal, la istoria luptătorilor noștri pentru libertate în perioada britanică sau chiar în perioada de după Independență, există atât de multe povești uimitoare. Fișierele Tashkent , de exemplu, au vorbit despre misterul din spatele morții celui de-al doilea prim-ministru Lal Bahadur Shastri. ”Întrucât toți am crescut ascultând aceste povești, sunt relatabile și se simte că sunt povești din viața noastră, adaugă Akshaye .
Analistul comercial Komal Nahta observă că, de la creșterea bugetelor pentru filme, s-a majorat și scara pe care sunt montate filmele. „Există, de asemenea, un public bun pentru a viziona aceste filme din cauza cărora lucrează multe filme istorice”, subliniază el. Filmele periodice au fost realizate în trecut, dar nu atât de multă frecvență sunt acum. Filmele istorice necesită mult mai mult timp decât ieșirile obișnuite, deoarece cercetările amănunțite pe tema, costumele, seturile, muzica și multe altele trebuie să fie în detaliu și la punct. Dar, odată cu avansarea în tehnologie și VFX, jocul s-a schimbat. Recreația zilelor trecute a devenit mai ușoară decât înainte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu