miercuri, 28 aprilie 2021

Bravo Salman Khan ”: Expozanții cu un singur ecran reacționează la Radhe - Anunțul hibrid al lui Bhai Most Wanted!


Industria, comerțul și cinefilii au rămas surprinși de anunțul brusc că Radhe - Your Most Wanted Bhai, mult așteptatul film al lui Salman Khan, va fi lansat în cinematografele de pe Eid. Cu toate acestea, va ajunge simultan și pe platforma ZeePlex de vizualizare a Zee. Este pentru prima dată când se încearcă ceva de acest gen. În mod ideal, un film masiv precum Radhe - Your Most Wanted Bhai este cel mai bine savurat în cinematografe, dar datorită celui de-al doilea val nesfârșit de Coronavirus, se pare că factorii de decizie au trebuit să ia această decizie.

Shariq Patel, Chief Business Officer, Zee Studios spune: „Oriunde vor funcționa teatre în India, filmul nostru va fi lansat. Și la nivel internațional, cinematografele sunt oricum deschise. Deci, oriunde teatrele sunt funcționale, vom urmări fereastra teatrală a acelei țări. ” Cu alte cuvinte, la nivel internațional, filmul va fi lansat doar în cinematografe, cu condiția ca teatre să funcționeze în acea regiune. În India, va avea o versiune hibridă.

El justifică această mișcare afirmând: „La nivel internațional, Warner Bros a urmat această practică. Anul trecut, am experimentat doar o lansare PVOD (video premium la cerere) a Khaali Peeli. Am scurtat fereastra teatrală a Suraj Pe Mangal Bhariand Solo Brathuke So Better. Trebuie să ne adaptăm la scenariul de piață existent. Trebuie să înțelegem că s-au investit mulți bani. Deci, nu putem continua să așteptăm să apară scenariul ideal. Pandemia și restricțiile rezultate se întâmplă de un an și nu are niciun scop. Deci, ideea este că trebuie să evoluăm, să găsim o soluție la o anumită situație. ”

Taran Adarsh, analistul Trade Speak
Trade, spune: „Producătorii au făcut ceea ce trebuie. Deoarece este un film al lui Salman Khan, costurile sunt uriașe. Și este un film care trebuia să apară acum un an. Imaginați-vă interesul pe care trebuie să-l fi avut din cauza acestei întârzieri. El are toți banii din lume, nu neg acest lucru. Dar fiecare film are un bagaj economic. Cât timp poți rezista? ”

El adaugă: „În ceea ce privește expozanții, ei sperau că Salman Khan îi va salva. După cum am spus întotdeauna, el este flautistul Bollywood. Filmele sale, indiferent de merit, comandă o inițială grozavă. Acum, un anunț de lansare hibrid vine ca o zgomot pentru ei. Va dura ceva timp pentru ca ei să absoarbă realitatea. ”


De asemenea, el simte că în aceste vremuri sensibile, cinematograful este ultimul lucru pe care oamenii îl gândesc: „Pe rețelele de socializare, 99% discuții sunt doar despre Covid-19. Cinema nici măcar nu are nicio prioritate. Deci este o situație de așteptare chiar acum. Nu știm cum va rezolva problema. ”

Cu toate acestea, Girish Johar, producător și analist de afaceri cinematografic, este mai critic față de această evoluție, „Acest scenariu trebuie văzut prin diferite perspective. Cu siguranță, este o lovitură mare pentru cinematografe. Am pierdut deja aproximativ 1000 de ecrane față de Covid-19 anul trecut. Și acum Radhe - Cel mai dorit Bhai, care este ca un cilindru crucial de oxigen, a dispărut pe digital. Deci, va afecta cu siguranță sănătatea sectorului expozițional. ”

El spune că nu înțelege cum cineva de talia lui Salman poate opta pentru un astfel de model și adaugă: „Dacă sunteți un producător individual care are nevoie de flux de numerar, atunci se poate înțelege dacă se optează pentru un astfel de model. La urma urmei, dobânda se adaugă la buget cu fiecare lună care trece. ” De asemenea, el consideră că vedetele au fost nedrepte față de teatre, ceea ce le-a făcut atât de populare în primul rând. El subliniază: „Acești actori, în cariera lor de 30 sau 35 de ani, au mers la diverse teatre pentru a-și promova filmele. Kuch actors ne toh ticket window pe tickets bhi bechi hai, for promotions. Pichle ek-dedh saal mein cinemas bandh kya hue, inhone toh tweet bhi nahi kiya for aidthis sector. Cinematograful te-a făcut. Ar fi trebuit să fie puțin atenți la ei. ”

El mai spune de ce versiunea PVOD nu este ideală, „Din perspectiva infrastructurii, nu este mișcarea corectă. Va opri creșterea ecranelor multiplex. De asemenea, OTT este o piață urbană și este în mare parte patronată de spectatorii a 10-12 orașe. Toh Radhe - Your Most Wanted Bhai log ZeePlex pe Delhi aur Mumbai mein dekhenge ya Ichalkaranji mein dekhenge? Evident, va fi primul. Și Mumbai și Delhi au fost principalele centre generatoare de venituri pentru majoritatea filmelor. În ceea ce privește publicul din orașele mai mici, aceștia vor accesa filmul prin Telegram sau prin alte mijloace piratate. ”

„Cât timp poți continua să aștepți?”
Am întrebat apoi expozanții despre reacția lor la această dezvoltare. În timp ce reprezentanții lanțurilor multiplex nu erau disponibile, proprietarii de cinema cu ecran unic au împărtășit opiniile acestui scriitor. În mod surprinzător, până acum au fost întotdeauna împotriva unor filme mari și de lung metraj care lansează mai întâi altundeva decât cinematografele. De data aceasta, punctul lor de vedere s-a modificat ușor.

Vishek Chauhan, proprietarul cinematografului Roopbani din Bihar, spune: „Este timpul să facă acest pas și nimeni nu este vinovat aici. Cât timp poți continua să aștepți? Este o situație de criză pentru toată lumea. Nu este ca cinematografele hi marr rahe hai. Sab marr rahe hai. Toată lumea suferă. Zee a plătit în jur de Rs. 230 de milioane. Cât timp își pot menține investiția? ”

Akshaye Rathi, expozant și distribuitor de film, adaugă: „Având în vedere scenariul dat în țară chiar acum, decizia este destul de practică. Nu mă aștept să se permită deschiderea unui număr semnificativ de cinematografe până pe 13 mai. Este un experiment interesant și sper cu adevărat că consumatorii indieni se ridică la ocazie și plătesc de fapt pe vizionare, mai degrabă decât pirateria filmului prin piraterie. ”

El continuă: „Totuși, ca expozant, mi-ar fi plăcut să nu am întârziat puțin planurile de lansare ale filmului și să fi fost adus în cinematografe când lucrurile se apropiau de normal. Acum, că impulsul de vaccinare se accelerează, sunt sigur că ziua aceea nu este prea departe pentru ca cazurile să se reducă. Degetele s-au încrucișat și iată urarea de noroc echipei. ”

Raj Bansal este de acord cu Akshaye Rathi în timp ce afirmă: „Dacă ar fi vrut cu adevărat să vină într-un mod mare în teatre, ar fi trebuit să aștepte două luni”.

Semn de întrebare asupra performanței sale de box-office interne
Cu toate acestea, din cauza creșterii numărului de cazuri, ne întrebăm câte cinematografe vor fi deschise în India până pe 13 mai. De asemenea, piețele principale precum Mumbai, Delhi etc. ar putea fi închise. Într-un astfel de scenariu, ne întrebăm cum ar arăta box-office-ul intern al lui Radhe - Your Most Wanted Bhai. Vishek Chauhan nu scoate cuvinte în timp ce spune: „Teatrul India mein kahan khule hai? Jo bhi khule hue hai, woh naam ke khule hue hain. Modul în care cazurile cresc în mod exponențial, cinematografele vor avea norocul să funcționeze de Diwali în această țară. Criza actuală este fără precedent. ”

De asemenea, el simte că este un drum lung de parcurs până la redeschiderea cinematografelor. El explică: „Mai întâi, aveți nevoie de cazuri pentru a scădea și pentru ca oamenii să se simtă încrezători să se plimbe. Atunci guvernul ar trebui să se simtă încrezător în deschiderea cinematografelor. Apoi, proprietarii de teatru ar trebui să simtă că este viabil să reia operațiunile. În cele din urmă, producătorii ar trebui să simtă că este un moment bun pentru a-și lansa filmele. Yeh hote hote aisa na ho ki phir se saal nikal jaaye. ”

Raj Bansal spune: „Jumătate din cinematografele din India ar putea fi închise în timpul Eid. 13 mai este la doar trei săptămâni distanță. Mă îndoiesc dacă ne putem deschide uitându-ne la blocajele care se întâmplă în mai multe locuri. Mitingurile electorale și Kumbh Mela au dus la creșterea majoră a cazurilor. Nu ne putem permite să facem același lucru în timpul Eid prin deschiderea cinematografelor. ” Chiar și Akshaye Rathi este de acord că teatrele din majoritatea regiunilor vor fi închise în continuare pe 13 mai.

Vishek Chauhan, apoi, încearcă să înțeleagă rațiunea din spatele acestei mișcări, „Salman și Zee trebuie să fi fost ușor consolidate, deoarece cinematografele din Marea Britanie vor relua operațiunile din 11 mai. Între timp, piața SUA se recuperează pe deplin. EAU este perfect în timp ce Australia și Noua Zeelandă sunt în viață. Deci pierderile interne pe care le vor întâmpina vor fi compensate într-o anumită măsură de pe piețele de peste mări. Între timp, biletele interne vor fi zero. Kahan eliberează karenge? Guvernul ar putea refuza deschiderea cinematografelor pentru acest film, temându-se că va duce la aglomerare. ”

Modelul „Radhe” pentru a deveni norma?
La fel ca Radhe - Cel mai dorit Bhai, există câteva filme cu bilete mari care așteaptă să fie lansate. Întrebarea este dacă aceste filme vor urma și exemplul și ar opta pentru o lansare hibridă. Shariq Patel spune: „Sunt destul de sigur. O mulțime de filme au fost susținute de atât de mult timp. Niciun producător nu are capacitatea de a ține filmul pentru o perioadă atât de lungă. Cu toate acestea, echilibrul va fi atins odată ce situația revine la normal. Dar când ar apărea situația normală este ceva ce nimeni nu știe. Astăzi, suntem în aprilie 2021 și este mai rău decât circumstanțele din aprilie 2020. ”

Vishek Chauhan are, de asemenea, un punct de vedere similar, „Alți producători ar trebui să urmeze exemplul. Cât vor aștepta? Și noi, proprietarii de cinematografe, nu suntem în poziția de a le dicta termeni. Dar un lucru este dovedit că atunci când cinematografele sunt deschise, teatrele sunt cel mai bun loc pentru lansarea unui film. Teatrele vor reveni, iar teatrele vor fi principalul mediu de lansare a filmelor. ”

Cu toate acestea, Akshaye Rathi nu este de acord: „Cred că mulți cineaști ar observa ce se întâmplă de fapt cu Radhe - Bhai Your Most Wanted Bhai în ceea ce privește lansarea PVOD. India, ca piață, nu a reușit în mod tradițional prea bine cu modelul pay-per-view. Acestea fiind spuse, acesta este cel mai mare film pe acest traseu. Dacă reușește, poate ar putea lua în calcul câțiva producători. Deci, cred că este un scenariu de așteptare. Personal, nu mă aștept ca prea mulți oameni să adopte acest model. ”

Raj Bansal adaugă: „Este prea devreme pentru a decide. Trebuie să așteptăm și să vedem cum funcționează Radhe - Cel mai dorit Bhai și, de asemenea, cât de mult afectează afacerea teatrală. Dacă biletul va fi afectat, atunci Asociația Multiplex din India ar putea permite acum o astfel de lansare hibridă. Cu toate acestea, din moment ce vor trece 15 luni fără niciun film major, MAI ar putea permite acest model pentru câteva filme inițial.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu