sâmbătă, 26 martie 2022

Uimitoare desene Salman:Salman Khan își va prezenta arta într-o prima expoziție solo!

 

Mumbai, 4 martie (IANS) Superstarul de la Bollywood, Salman Khan, este pregătit să-și prezinte arta într-o prima expoziție solo intitulată „Materitatea – O odă artistică pentru Maica Tereza”.

Spectacolul este cu Sandeep și Fundația Gitanjali Maini; și AGP World, în asociere cu Being Human - Fundația Salman Khan, galeria g și Galeria Artiere.

Trei tablouri, inclusiv două noi lucrări de dimensiuni mari create de artist, vor fi expuse la galeria g din Bengaluru, în perioada 11-20 martie.

Lucrările de artă ale lui Salman vor fi difuzate online pe Google Arts & Culture pe 4 martie. Două dintre picturile sale, intitulate „Still In Hope of Compassion” și „Begging for Peace” vor fi expuse pe platforma digitală GAC.

Salman descrie noile sale lucrări care vor fi expuse:

Încă în speranța compasiunii: „Sunt războaie. Există pierdere. Există pandemii cu care trebuie să facem față. Dar există și SPERĂ. Iar Maica Tereza ne spune, indiferent de șanse, speranța va câștiga întotdeauna.”

Cerșind pentru pace: „Pacea nu este doar o absență a conflictului. Pacea este smerenia a două mâini încrucișate. Recunoașterea umanității noastre. Și scopul vieții noastre.”

Un mare admirator al Maicii Tereza, Salman pare să fi dedicat o mare parte din meșteșugurile sale creative ei și muncii umanitare pe care a făcut-o.

„Îmi place să spun asta cu filmele mele. Cu poveștile pe care le spun. Cu melodiile pe care le cânt. Cu dialogurile pe care le ofer. Și uneori, îmi place să o spun cu culoare și o pânză goală”, spune Salman .

Munca lui Salman a fost prezentată pentru prima dată pe Google Arts and Culture în februarie 2021, când Fundația Sandeep & Gitanjali Maini (SGMF) a lansat prezența digitală a instituției pe această platformă apreciată la nivel mondial. Vezi colecția aici.

„În 2021, doar un tablou de Salman Khan a fost expus la GAC. Anul acesta am adăugat încă două tablouri ale lui, fiecare fiind extrem de captivantă și unică”, explică Gitanjali Maini, fondator Sandeep & Gitanjali Maini Foundation.

„Avem o relație excelentă cu AGP World din Mumbai și am fost încântați când ne-au abordat pentru a ne ajuta să găsim o platformă globală pentru a expune arta lui Salman Khan. Lucrul cu AGP World și prin intermediul lor cu Salman Khan a fost unul dintre cele mai mari proiecte pe care le-a întreprins fundația noastră.”

„Având în vedere natura artei lui Salman Khan și ținând cont de scenariul actual de război și tulburări din lume, acesta este unul dintre momentele cele mai potrivite pentru a prezenta lucrări tematice bazate pe „Pace”.

„Artistul și-a proiectat cu grijă sentimentele interioare prin Maica Tereza, iar noi, cei de la galeria g, l-am abordat pe Dr. Girija Kaimal din Philadelphia pentru a vedea lucrările artistului și a le comenta. Având în vedere experiența vastă a Dr. Kaimal în lucrul cu veteranii de război folosind arta ca terapie, aceste lucrări devin și mai relevante în aceste perioade de testare, având în vedere ceea ce vedem în jurul nostru în prezent”, explică Gitanjali Maini.

Salman lucrează în principal cu pânză, vopsele acrilice și în ulei, precum și cu cărbune și cerneală. Cele mai multe dintre picturile sale sunt mari, realizate pe pânză sau tablă care măsoară cinci picioare sau mai mult în înălțime. De asemenea, se știe că folosește accesorii precum lanțuri, așchii de lemn și deșeuri de plastic și alte materiale pentru a-și înfrumuseța picturile.

În această serie de lucrări expuse, artistul a folosit vopsea direct din tub pentru a crea Still in Hope of Compassion.

AGP World, Mumbai, o platformă de evenimente și artă care sprijină artiști din întreaga lume, reprezintă arta lui Salman Khan de câțiva ani.

Ashvin Gidwani de la AGP World spune: „Fiind născut în India, o țară atât de bogată în arte și cultură, simt că este privilegiul și responsabilitatea mea să prezint comorile pe care le avem. Salman Khan este un artist neo-expresionist a cărui muncă inspiră și motivează spectatorii. Creațiile sale remodelează peisajul contemporan și ating o coardă cu imaginația cuiva, ademenindu-i să privească lumea printr-o lentilă sanguină.”

imagine
imagine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu